Beneficiile Rosiilor in Alimentatie



Recomandate in diverse diete datorita continutului caloric extrem de mic si indragite de toata lumea in salate, rosiile nu numai ca au un aspect frumos, un gust incredibil de bun ci si o multime de proprietati ce aduc un important aport de sanatate organismului, la orice varsta. Acestea contin potasiu, vitamina C, minerale si microelemente de care corpul are nevoie, elemente de care va puteti bucura din plin indiferent de anotimp si indiferent daca sunteti la regim de slabire sau nu. Si pentru ca vorbeam de sanatate, trebuie sa stiti si ca aceste legume pot face mult mai multe pentru dumneavoastra decat sa va alimenteze cu mancare buna si vitamine. Rosiile ajuta, deasemenea la combaterea eficienta a afectiunilor coronariene si a arteriosclerozei. Acest lucru este posibil datorita continutului lor de licopina ce are proprietati antioxidante, oferind protectie membranelor celulare. Avand in vedere ca celulele ale caror membrane sunt distruse, se pot transforma in celule canceroase...
Beneficiile rosiilor
Licopina, prin protectia oferita membranelor, se poate spune ca protejaza organismul de cancer in anumite situatii, fapt de o reala importanta in viata oricui. Pentru a avea parte de cele mai bune beneficii ale rosiilor, trebuie sa stiti si cum sa le depozitati si cand sa le mancati. Daca nu stiati, rosiile crude, culese vezi si coapte fortat, sunt toxice! Ele contin tomatidin, o substanta toxica ce poate provoca neplaceri precum dureri de cap, greata, crampe sau inflamatii stomacale. Asigurati-va ca ati cumparat rosii coapte de tot sau eventual mai pastrati-le in casa la soare pana se coc si abia apoi consumati-le. Daca in schimb aveti rosii tocmai bune de mancat, consumati-le in circa 5 zile de la cuparare deoarece isi pierd din proprietatile nutritive odata cu expunerea la aer, lumina sua caldura si nu le pastrati la frigider deoarece isi pierd din gust si aroma. Un loc intunecat in casa sau camara este ideal, preferabil departe de castraveti pe care ii poate strica datorita gazului natural de coacere, emanat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu